MEESTER ARGOS
Deze Website .

Welkom.

Opbouw nieuwe studio.

Opening nieuwe studio.

Meester Argos.

Meester Argos is.

Wat is S.M..

Een sessie..

De Studio.

Studio Foto's.

Actie Foto's.

Eigendom van.

Verslag sessie Eigendom.

Verslag Sessie Eigendom 2.

Foto's Eigendom.

Contact.

Links.

Opbouw S.M. Studio (maart 2007)

 

Bij een verhuizing komt er vaak nogal wat kijken, zeker wanneer er een sm studio tot de inventaris behoord.

Wanneer er dan een schitterende ruimte ter beschikking gaat komen, gaat de fantasie en de wensenlijst behoorlijke proporties aannemen.

 

De realiteit:

 

- een zolderruimte van pakweg 10 x 10 meter,

- betonnen - niet egale- vloer,

- dak bestaande uit spanten en oude stoffige dunne rieten

 dakbeschot dat met folie was afgedekt en dakpannen buiten,

- oude ventilatie koker,

- een aantal kleine dakraampjes en een groot raam op kopse kant,

- aan de deelkant een klein hekje,

- toegang: een losse houten trap.

 

Uiteindelijk is het de bedoeling daar een fijne sfeervolle ruimte te krijgen. Goed verwarmbaar, een douche-/ toiletruimte en een plek voor de watersportliefhebbers.

Uiteraard  met zo’n nokhoogte zal er plek moeten komen voor beide elektrische lieren

Een veilige vaste trap een must! En ach, wanneer is de ruimte weer beschikbaar? Pakweg een maand of drie... O ja... we gaan alles zelf doen!  Ervaring heb ik in bedenken van hoe en wat, mijn  partner in geduldig luisteren, mee denken en gedeeltelijk uitvoeren en slaaf dave de all-round timmerman mag zijn kunnen gaan laten zien.

 

Doordat de praktijk soms toch iets anders is, mede doordat we steeds groeiden in ideeën en uitvoering, vergde het toch wel heel veel geduld en incasseringvermogen van iedereen.

 

Het dak werd geïsoleerd met 10cm dik tempex  Een hoeveelheid die daarvoor nodig was, past niet in een doorsnee achtertuintje. Daar overheen werden bevestigingslatten aangebracht waar gipsplaten op kwamen. Weer een hoeveelheid die niet in een bouwmarkt op voorraad ligt.

De schuine dakwand is 7,5 m lang dus ga maar na wat fijn werken dat is. Wat een heen en weer geklauter met passen, meten en bevestigen.

De kleine dakraampjes verdwenen, een groot tuimelraam werd ingezaagd voor de frisse lucht.

 

En die drie geplande maanden zijn dan allang voorbij en zitten we op het dubbele en wordt het kouder.

De ruimte is subliem, de betonnen vloer is uitgevlakt met een laag van 20cm tempex, daaroverheen een houtlaag en als afwerking vinyl. De natte hoek is uitgezet en water en afvoeren gemaakt. Dan kunnen de wanden gezet en betegeld worden.

De deel is overspannen zodat we nog meer ruimte en dus ook mogelijkheden kregen. Daardoor hebben we nu een fijn pauze hoekje met keukenblok. Een tweezitbank, een barkruk en een fijne kooi voor de slaven complementeren het geheel.

 

De verwarming, de radiatoren hingen we zelf op, de ketel en het geheel aan elkaar breien met de nodige buizen, bochtjes en koppelingen deed een enthousiaste slaaf die als voorwaarde stelde het werk in slaventenue te mogen doen. Dat het slechts 8 graden was in de ruimte was geen probleem voor hem en dus ook niet voor mij. De installateur sloot gas aan en na nog enig naloop werk werd het warm in de ruimte!

We zijn dan ca 8 maanden aan het werk, bijna dagelijks door dave, nagenoeg elke avond door mijn echtgenoot en ik mag ook de nodige hand en spandiensten verrichten.

 

Dan nadert de week dat een jaar daarvoor de oude studio werd ingepakt en opgeslagen, voor mij een moment dat ik perse wil dat we hoe dan ook gaan inrichten en in gebruik nemen.

Dat nog niet alles gereed was zou me een rotzorg zijn. Wil eind van de week een inwijding sessie hebben met mijn dave!

Dat het aanpoten was, een gesjouw en veel passen en meten mag duidelijk zijn en dat niet alles paste zoals tevoren bedacht kwam ook voor, uiteindelijk gaat het om het resultaat!

 

Het moment dat voor het eerst de muziek die ik graag hoor tijdens een sessie door de ruimte klonk was even slikken, in die sfeer gaf ik alles weer een plekje.

Ruim negen maanden duurde de monsterklus uiteindelijk. Wat een werk, wat een klus, wat een resultaat!!!!

timmerslaaf: bedankt! Echtgenoot voor je input: bedankt!!! slaaf die cv deed: bedankt net als de slaaf die alles kwam schoonmaken. Met elkaar hebben we een ruimte gemaakt die enorm goed aanvoelt, die gemaakt is om te kicken, waar onwijs veel mogelijk is en die gewoon beleefd moet worden.

 

Hebt u interesse om in de studio een sessie te willen houden, gewoon om de sfeer, de kick, omdat daar kan wat thuis niet kan door buren, kinderen en de mogelijkheden, dan is de studio ook daarvoor ter beschikking. De vergoeding daarvoor is alleszins redelijk.

Gewoon contact opnemen wanneer u meer wilt weten of wilt reserveren.

Er is maar één voorwaarde: respect en alles weer net zo schoon achter laten als u het aantrof.

 

Een hartelijk welkom en de koffie wordt vers gezet